13.06.24
18:53
0483 38 99 66 Reserveren
Over De Fortuyne

Foodsharing op niveau in een historisch topkader

De Fortuyne is een stijlvol restaurant in hartje Mechelen. Nikita, Ken en hun team presenteren een foodsharingmenu dat de culinaire brug maakt tussen de keukens van over de hele wereld. Je komt terecht in een unieke setting: drie ruimtes met een eigen karakter, die samen een uniek geheel vormen.

 
Eat/
share/
enjoy

Restaurant

Kom binnen in het herenhuis met historiek, dat opvalt door zijn authentieke elementen en hoge plafonds.

 

Serre

Als je het restaurant doorwandelt, kom je in onze serre. Die baadt in het natuurlijk licht, met een uitgesproken boho-chique touch.

 

Pergola

Achteraan in onze tuin kunnen jullie onze verwarmde pergola vinden. Deze strakke buitenruimte leent zich tot een heel scala aan mogelijkheden en zorgt voor een topbeleving, zowel in de winter als in de zomer.

 
Geschiedenis

Historisch pand

Ons pand deed eind zeventiende eeuw dienst als neringhuis, ook toen al een plek waar ambacht centraal stond. Bij de renovatie hebben we zoveel mogelijk authentieke elementen bewaard en in ere hersteld. Vandaag valt het pand op door de hoge plafonds en het ruimtelijk gevoel, zonder in te boeten aan gezelligheid.

 

Mechelen

Mechelen en De Fortuyne gaan al eeuwen hand in hand. Wist je dat de leuze van onze bekendste buur Margaretha van Oostenrijk Fortune infortune fort une was? Of ze hier ooit langskwam, kunnen we niet verifiëren. Of we zeker zijn dat ze had genoten van onze chef’s choice menu? Dat wel.

 

Nu

Vandaag vormt De Fortuyne het decor voor een culinaire ontdekkingsreis. Hoewel het pand geschiedenis ademt, zijn onze gerechten volledig bij de tijd. We halen inspiratie uit alle hoeken van de wereld en brengen het samen op jouw bord in Mechelen. Smakelijk.